• Осем храни, които ще повишат тестостерона Ви

  За да качите мускулна маса е важно не само да приемате достатъчно протеин, но и да имате необходимите нива на тестостерон. Ето девет храни, които ще Ви помогнат да повишите тестостерона по естествен начин.

   

   1. Яйчени жълтъци  – жълтъците на яйцата са завиден източник на витамин D. Известни с високите нива на холестерол, жълтъците съдържат дори по-високи нива на протеин от белтъците. Холестеролът от жълтъците помага при ниски нива на тестостерон. Ако нямате проблеми с холестерола, можете спокойно да хапвате по едно цяло яйце на ден.

   

   1. Нискомаслено мляко с витамин D. Млякото е източник както на калции, така и на протеин. Най-често млякото се препоръчва на децата и жените с цел да подобри здравината на костите им, но то може да помогне и на мъжете. Витамин D, който се съдържа в него подпомага нормалните нива на тестостерона в мъжкото тяло. Ако изберете прясно нискомаслено мляко с витамин D, то ще има същото ниво на протеин като нормалното мляко, но по-малко мазнини.

   

   1. Риба Тон – поредната храна с високо съдържание на витамин D. Този вид риба е полезна за сърцето, съдържа високи нива на протеин и малко мазнини. Независимо от начина на приготвяне, приемането на този вид риба ще Ви помогне да повишите нивата си на тестостерон. Една порция риба тон запълва дневната нужда от витамин D.

   

   1. Телешко месо – телешкото месо съдържа съставки, които повишават нивата на тестостерона, както и е основен източник на протеин за трениращите. Телешкият дроб е изключителен източник на витамин D. За да избегнете високото ниво на животински мазнини, избирайте месо с по-малко сланина и не консумирайте всеки ден.

   

   1. Бобови храни – бобовите храни могат значително да покачат нивата на тесторон в мъжкия организъм. Те са източник на витамин D и цинк. Бобът съдържа растителни протеини, които предпазват и подобряват работата на сърцето.

   

   1. Тиквени семки – тиквените семки са добър източник на цинк, който играе важна роля и подпомага множество различни процеси в човешкото тяло, включително и производството на тестостерон. Проучване показва, че мъже с нисък прием на цинк имат по-ниски нива на тестотерон.

   

   1. Кокосови орехи – те са не само вкусен плод, който можете с удоволствие да добавите към тропическата си диета, но подпомагат завишаването на тестостерона по естествен начин. Проучване показва, че мъже, които сменят храненето си и намалят значително приема на мазнини рискуват да понижат нивата на тестостерона си. С приема на кокосови орехи, Вие можете да възстановите здравословните нива на мазнини, които повишават нивото на тестостерона.

   

   1. Пшеничени трици – мислили ли сте някога, че пшеничените трици могат да повишат нивата Ви на тестостерон? Пълните с фибри трици са чудесен източник на магнезий, който подпомага по-високите нива на тестостерон при мъжете. Проучвания показват, че при прием на магнезий  в комбинация с високо интензивни тренировки повишава значително нивата на тестостерон.

   

  Поздрави от ФИТНЕС КУЛТ

5Коментари
 • Публикувано отАлекс - уеб дизайн on януари 23, 2017 at 6:47 am

  Страхотна статия! Приема на храни повишаващи тестостерона е много важен, за да имат ефект тренировките. Знам, че Милен Дадалев предлага хранителни режими за трениращите във Фитнес Култ, бихте ли могли да споделите някой тук?

  Отговори
 • Публикувано отКирил on януари 23, 2017 at 11:12 am

  Супер е, значи телешко и яйца, това е истината!

  Отговори
 • Публикувано отСимо SEO on януари 24, 2017 at 6:36 am

  Тези храни са страхотни, но трябва да се комбимират с много салати и зеленчуци…

  Отговори
 • Публикувано отМладен on февруари 3, 2017 at 7:07 pm

  Храните са супер, но ще Ви издам една малка тайна от кухнята. Скоро във фитнес Култ може да се предлагат протеинови кексчета – уникално вкусни и полезни. Ако живеете във Варна и ходите често на фитнес, със сигурност ще оцените предстоящите кулинарни зобчета 😀

  Отговори
 • Публикувано отСтанислав on февруари 7, 2017 at 9:25 pm

  Това с кокосовия орех е много яко. Кокоса си е супер фитнес храна заради мазнините, които се съдържат в него. Във ФИТНЕС КУЛТ предлагат ли кокосови орехи?

  Отговори

Оставете коментар

Cancel reply